top of page

WAT ZEGT JOUW

EIGENLIJK...?

COMMUNICATIE EN LEIDERSCHAP 

LOSWERKEN/GRONDWERK

Lichaam

Datum: z.s.m. nieuwe datum
Tijd: 10.00u tot 16.00u
2-daagse € 245,-
Huur stal: € 17,50 per dag
of huur paard: € 27,50 per dag
Bijna alle gedragstrainingen bevatten een theorie- èn praktijkgedeelte. Aan de hand van een boeiende presentatie wordt al duidelijk dat iedereen het kan leren, ook jij! Dat het een fijne, rustige, liefdevolle geweldige manier van omgaan met een paard is. Na de theorie gaan we direct in de praktijk aan het werk gaan met communicatie tussen mens én paard. 
 
CURUSSEN ALL-IN
Dagtrainingen zijn altijd inclusief btw, lunch,  koffie/thee/water, heerlijke versnaperingen bij ontvangst en tussendoor.


LUNCH
De bekende overheerlijke lunch met voor ieder wat wils staat klaar. De tafel wordt uitgebreid gedekt en je kunt kiezen waar jij trek in hebt. Iedere dag is er een extra'tje bij de lunch, een (vaak warme) lekkernij die jouw innerlijke wensen vervuld. Dat maakt het plaatje kompleet op de Roosenheuvel. Even lekker ontspannen en genieten van de lunch, je bent immers in opperste concentratie tijdens de trainingen.

VOOR WIE:

  • Voor iedereen die met paarden omgaat, van beginner tot vergevorderde, met of zonder (eigen) paard.

  • Voor iedereen die wil werken aan een (nóg) betere relatie met zijn of haar paard.

  • Als je wilt werken aan een duidelijke manier van communiceren en leiding geven.

  • Als je een (groot of klein) probleem met je paard wilt leren oplossen.

20832798-EACA-4AB3-83A6-D406AC7B5F5A_1_201_a.jpeg
Jouw persoonlijke Trainer
2Moons trainer

een 2Moons Topinstructeur

Theorie- én praktijkles waarin we ons verdiepen in het gedrag en de communicatie tussen mens én paard. Communicatie, lichaamstaal, loswerken en grondwerken.

Grondwerk zijn oefeningen op de grond waarbij je met lichaamstaal (zonder stem) het paard op een vriendelijke manier vraagt samen te werken en jou als leider te accepteren. Een paard heeft als kuddedier een leider nodig die consequent is en rust, duidelijkheid, veiligheid en vertrouwen biedt. Je wordt een goede leider door grondwerk met je paard te doen. 
Dat ga jij leren tijdens deze 2-daagse!

GRONDWERK IS PAARDENTAAL
In een kudde paarden zijn er twee posities: leider of volger. Als jij als eigenaar niet de leider bent maar de volger, dan moet het paard de leiderschapspositie innemen. Als het paard denkt dat hij de leider is wordt hij (langzaamaan) baziger en dominanter en gaat hij vaker de strijd met je aan. Dit kan een gevaarlijk situatie worden want we hebben te maken met 400 – 600 kilo onwillig paardengewicht.
Een paard kan bovendien heel ongelukkig zijn als hij de leider moet spelen terwijl hij zich liever onderdanig opstelt – hij vindt het prettiger een volger te zijn.

Paarden hebben vaak geen weet van ‘wàt wij precies willen’ en reageren vanuit hun instinct op een situatie. Door het natuurlijk gedrag van paarden beter te begrijpen en de omgang en training aan te passen aan het leervermogen van het paard kan een samenwerking en communicatie op een ongekend level plaats vinden... zo mooi 🤩 !

NON-VERBALE COMMUNICATIE, BEN JIJ EEN VRIENDELIJKE DUIDELIJKE LEIDER...?
Wederzijds vertrouwen en een goede verstandhouding tussen mens & paard. Wat 'vertellen' paarden ons met hun (natuurlijke) gedrag en hoe reageert een paard op ons gedrag? Hoe krijg je op een vriendelijke manier de bereidheid van een paard om jou als leider te accepteren?

Belangrijk hierbij is, om je bewust te worden van wat we onbewust vertellen door middel van onze lichaamstaal! .....Weet jij wat je onbewust verteld!!?  Wij, mensen, zijn gewend om verbaal te communiceren, ons niet bewust van wat we aan non-verbale signalen afgeven. Paarden daarin tegen zullen, in eerste instantie, reageren op die

non-verbale signalen, hierdoor ontstaan vaak (kleine en grotere) misverstanden. Je hebt of koopt een paard...

Is de kennis en vaardigheid met betrekking tot de omgang en opvoeding van zo'n paard er dan ook voldoende? Hoe hoort een paard normaal te reageren en waarom reageert het paard ‘zoals hij reageert’? 

Een succesvolle samenwerking kan beginnen met het vergroten van kennis over stimuleren en motiveren van gewenst gedrag.
Tijdens deze training leer jij hoe je een vriendelijke duidelijke manier leider wordt van een paard.

Dat kan je eigen paard zijn, want die mag lekker mee op training. Of als je geen eigen paard hebt, kun je een paard van Roosenheuvel huren. Deze cursus zal je enorm veel inzichten geven, zowel voor je paard als jezelf. 

Iets voor jou?!

oprit-accommodatie.jpg

ALLE GEDRAGSTRAININGEN 

KarakterType
KARAKTER TYPE
Lastig karakter...of !

IEDER KARAKTER TYPE VRAAGT

EEN ANDERE BENADERING! 

Gaaf hè !

EENHEID OOK VOOR                      !

2MoonsOpleiding&Training

Jou

bottom of page