top of page
AF2C01F4-A39C-4043-81C2-7611356217EC_1_105_c.jpeg

THE STORY OF...

Logo RH 2023 RH ids.png

MITZY HAMMER
OP DE 

Yvonne's Roosenheuvel en Mitzy’s PaardenActiviteiten, zijn sinds 1-1-2023 één bedrijf 🤩🥳 …

Roosenheuvel - Bewuster Mens & Paard - VOF

Mitzy wordt mede-eigenaar van Roosenheuvel🥂🥳.

Voor ons een hele LOGISCHE STAP… lees maar...

 

Ik heb Roosenheuvel in 2000 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel . . .  Mitzy is toen ook ingeschreven door haar ouders . . . als new born baby 😅🤭. 

In 2007 kwam Mitzy voor het eerst bij ons rijden. Zij was zo enthousiast dat ze zelfs haar o zo geliefde voetballen er voor opgaf. Ze wilde heel graag op zaterdag komen helpen. Vanaf haar 8e jaar is ze dagelijks bij ons te vinden. Echt een haantje de voorste! Initiatief nemen, keuzes maken, niet te flauw, doorgaan en doorpakken. Dat zag je altijd bij haar. Ik denk dat de meeste van jullie deze eigenschap wel herkenen in Mitzy haar lessen 😃.

 

Ik had al snel door dat Mitzy ‘een èchte was’. Maar dat weet je pas als de pubertijd komt. Ook toen bleven de paarden op nr. 1 staan. Stiekem was ik daar toen al heel blij mee. Mitzy was er na school altijd, stond aan de bakrand te luisteren met gespitste oren. Nam alles in zich op. Ze zag toen ook al alles bij de paarden en ruiters. Dat riempje moet strakker, die singel zit niet goed, dat dekje moet vlakker . . . Zo jong als ze was, ze zag het allemaal!

Ze heeft vanaf haar 10e bij alle cursussen, training die ik organiseerde geholpen. Er ontwikkelde geruisloos iets wat ze noemen: de hoed en de rand, zeg maar. Toen Mitzy 16 jaar was is ze begonnen met de opleiding bedrijfsleider paardenhouderij incl. lesgeven uiteraard. Ze wilde 'de paarden in', dat wist ze zeker.

 

Op een dag in 2016 had ik een flinke griep… ik vroeg haar die zaterdagochtend of zij de lessen wilde geven. Ik bleef aan de kant, dat koste geen inspanning, mooi opgelost. Nou… dat gezichtje toen sprak boekdelen, haha. Ze stond ineens voor een groepje kinderen instructies te geven alsof ze nooit anders gedaan had … vanaf toen kreeg ik ze natuurlijk niet meer uit de bak 😉. Dat begrijp je wel 🤭.  Onder mijn toezicht is ze enkele lesjes blijven geven. Ik stond toen aan de zijlijn, zij had een oortje in en ik fluisterde haar tips toe. Op deze manier kon ze steeds zelfstandiger worden. Toen ze gediplomeerd was stond ze al behoorlijk goed haar mannetje als een behoorlijk ervaren en volwaardig instructeur! Echt geweldig 👌😍!

 

In 2020 slaagde ze voor bedrijfsleider paardenhouderij. Ze was ondertussen al 13 jaar mijn steun en toeverlaat en het werd steeds duidelijker dat ze een eigen bedrijf wilde starten. Dat werd ‘Mitzy’s Paarden Activiteiten’ bij ons op lokatie Roosenheuvel.

 

Dat bijzondere jaar 2020 hadden Hans en ik het idee om haar een leuke, bijzondere kadobon te geven. Eentje waar ze echt heel blij mee zou zijn 🤭! Dat was een papiertje met daarop de afbeelding van onze merrie Lizz + een afbeelding van een Friese hengst = als uitkomst een veulentje 🤩. Als het allemaal verliep zoals we in gedachten hadden, kreeg ze dus het jaar daarop een veulentje, een eigen paard.

En dat is Rex geworden, een bijzonder paard voor een bijzonder meisje 🥰.

 

Dat bijzondere meisje is ondertussen uitgegroeid tot een leuke volwassen dame die weet waar ze het over heeft. Wat bijzonder dat we nu compagnons zijn . . .  hoe mooi is dat. Ik ben een bofferik en bevoorrecht mens met een Mitzy in mijn leven. Ik gun iedereen een Mitzy 🥳… maar niet de onze 😜.

 

Beide zijn we ons wel degelijk bewust van deze unieke situatie die we door de jaren heen onbewust hebben gecreëerd. Maar... toeval bestaat niet 😇. We leven beide onze droom, het heeft zo moeten zijn!

Dus… voor ons een logische stap dat wij onze onderneming -nog meer- samen voortzetten. 

Voor Mitzy een belangrijke stap voor de toekomst en voor ons … ook 🥰❤️. 

bottom of page