PAARDENCOACHING MET EMOTIECOACHING ALS FINISHING TOUCH

INDIVIDUELE COACHING

 ZORG... èn NU IK!

Moeilijk om 'nee' te zeggen tegen anderen?
​Zeg dan 'Ja' tegen jezelf.

Het mooiste wat je kan worden is JEZELF

HERKEN JE DIT...
 • ik zit niet lekker in m'n vel! ​

 • wat zijn mijn kwaliteiten eigenlijk?

 • ik zit altijd in mijn hoofd, maar wil meer naar m'n gevoel! maar hoe...?

 • dingen blijven zo lang bij mij hangen...! hoe kan ik leren loslaten?

 • ik heb vaak frustraties, waar komt dat vandaan?

 • ....

Persoonlijke

WIJ HEBBEN MOGELIJKHEDEN VOOR INZICHT,
BEWUSTWORDING EN VERANDERING. 
MET DE   Emotie Coach   TECHNIEK ENORM VERHELDEREND
 • beslissingen nemen waar je even niet uitkomt

 • assertiever zijn

 • meer in je eigen kracht staan

 • graag leren los te laten

 • meer in balans komen met jezelf

 • gehoord worden

 • gewoon meer rust en stabiliteit ervaren in je leven

 • weten of het werk wat je doet (nog) bij je past

Bij alle thema's wordt het paard ingezet om sneller tot de kern te komen. Vervolgens zal aan de hand van (veilige) oefeningen met het paard gewerkt worden aan 'het aangeven van grenzen', 'plek, positie innemen', 'omgaan met weerstand', contact maken en houden en beïnvloeden', bewust worden hoe je op de ander over komt door verbale- en non-verbale communicatie.

PERSOONLIJKEONTWIKKELING door ervaringsgericht leren met hulp van paarden... 

Deze effectieve en doeltreffende manier van ervaringsgericht leren geeft bewustwording, inzicht en verandering. 

ANDERE KIJK

Bekijk het eens als een bloembolletje. Als je een bolletje in de grond stopt, dan wil dat bolletje in de kern alleen maar tot bloei komen. Dat is eigenlijk geen wil maar 'het' kan niet anders dan met de juiste invloeden van zuurstof, water en licht gaan bloemen en bloeien. In de mooiste kleuren en vormen.

Dat is in essentie waar wij mensen ook voor op aarde zijn. Bloemen en bloeien, tot ontwikkeling komen van wat wij in de kern zijn. Net als dat bloembolletje, zeg maar. Tot zover gaat het allemaal nog goed, zou je zeggen ;-).

 

MAAAARRRR...

Wij mensen hebben hersenen die enorm goed werk kunnen verrichten, maar geregeld roet in het eten gooien 🙄 . In ons brein poppen gedachtes op die saboterend (kunnen) zijn, om te zijn wie je werkelijk bent. Maar... je hebt daar een keuze in...  en de paarden laten jou zien, ervaren of het klopt dat wat jij bedacht had. Belangrijk is dus te checken of jouw gedachten wel kloppen!!!! Of die gedachtes waar zijn... waar voor jou ware zelf. En daar zijn jouw gevoelens/emoties voor, die geven dat aan.

Dan wordt het interessant hè 🥰  ! 

 

Wat voor bloempje ben jij trouwens 🤔  ?

🌸 🍁 🌹 🌼 🌻 🌺 🌴 🌵 🌳 🍀 🌲

BEN JIJ WAKKER OF BLIJF JE SLAPEN

Wil jij (weer) in rust, ontspanning èn met de nodige levensenergie gaan stralen, net als dat bloembolletje. 

Dan is het voor jou van levensbelang om te (gaan) zijn wie jij in de kern werkelijk bent. TOCH RAAR dat wij, mensen, als een 'roosje' geboren worden en gaande weg we ouder worden, doordat moeder, vader, opa, oma, vrienden, ...., het leuker vinden ... jij je als een orchidee of madeliefje gaat gedragen, want dan vinden ze je liever/beter/sneller/... Alsof een 'roosje' niet goed genoeg is, ofzo! Daar ligt de start van vele innerlijke conflicten. Ik hoor 'm zo vaak. Stop daarmee 😱 !

 

RAAR KNOPJE

Maar dat kan dus helemaal niet, hè! Het wordt hooguit een verwrongen roosje met een raar orchidee knopje eraan. Die kan nooit mooi tot bloei komen natuurijk. Blijf jij 'slapen' en ga je door met (een halve) Orchidee te zijn, dan kom je vroeg of laat met jeZelf in conflict!! met depressie, burn-out, overbelasting, niks van de grond af krijgen, geen zin hebben, ...., als gevolg. Wordt je 'wakker' en ga je inzien wàt je doet. Dat je dat ook helemaal zelf doet! Dan stop je daar mee. Kom, laten we het paard bij het woord voegen.

Hoe zou het zijn! Hoe zou het werkelijk zijn om gewoon een 'roosje, madeliefje of cactus' te gaan zijn, JEZELF DUS... 🤩  ?

Ik begrijp ook dat dat stapje voor stapje gaat, en soms kan het toch ineens heel snel gaan 😊 . 

 

PAARDENCOACHING MET DE Finishing Touch EMOTIECOACHING

Mijn ervaring als Emotie Coach komt goed van pas ook bij PaardenCoaching. 

Dat is de tool die ik extra achter de hand heb, naast paardencoaching! Iedereen zou dit eens moeten kunnen ervaren. Van jong tot oud is het belangrijk om fijn in je vel te zitten. Daar... waar het kalm en rustig is, zonder kwakend saboterend brein. Dit zou jou nieuwe werkelijkheid kunnen worden.

Ik luister goed en kan vragen stellen die je meer in contact met jezelf brengen.
Als EmotieCoach kijk ik anders, alle emoties zijn oké. Ze geven disbalans aan en dàt wil weer in evenwicht komen! Hoe zou dat zijn... Nieuwsgierig wat het voor jou kan betekenen... ik ben er voor jou en uiteraard onze paarden ook.

Roosenheuvel-Noor

​​EMOTIES ZIJN DUS...

JOUW PERSOONLIJKE NAVIGATIE SYSTEEM!

 

ALLEEN MOET JE  WETEN WAT ZE JOU  IN ESSENTIE WILLEN 'VERTELLEN'!

LAAT NOU PAARDEN DAAR OOK SPECIALISTEN IN ZIJN! 

HOE GAAN WE TE WERK

AANKOMST

Waarschijnlijk hebben wij elkaar al aan de telefoon gehad, voordat je bij ons, bij de paarden komt. 

De auto kun je op het parkeerterrein zetten. Kom je op de fiets dan kun je door de poort naar achteren fietsen. 

De poort gaat open door op de knop te drukken. En we zijn modern... hij sluit automatisch weer ;-). Langs de wei en paddocks ga je richting de binnenbak. Wellicht kom je mij daar ergens tegen.

 

We gaan eerst even rustig, met een heerlijke koffie of thee in de hand, langs alle paarden en pony's. Die staan bijna altijd buiten, behalve als het extreem slecht weer is. Je zal zien dat we hele kleine pony's en hele grote paarden hebben. Voor ieder wat wils, zeg maar. En allemaal inzetbaar voor lessen en coaching. 

Soms mag jij een paard kiezen en soms zal ik kiezen. 

EN DAN...

Er zijn verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van het moment zijn er verschillende plaatsen bij ons om aan het werk te gaan. Zo kunnen we bijvoorbeeld in de wei, paddock of in een al dan niet afgezette bak binnen aan de slag. Jij gaat oefening(en) met het paard doen waarbij een en ander duidelijk wordt. Het paard en jij zullen op een bepaalde manier reageren/handelen. Gaandeweg zullen er momenten zijn die we even nader bekijken. Hierdoor zal er duidelijkheid komen in wat in jou beweegt of juist niet beweegt. Door de oefening te herhalen en te experimenteren met andere gedachten/gedrag ga je inzien of dat wat aangepast is mag blijven in jou dagelijks leven. Het paard zal namelijk kleine subtiele aanwijzingen laten zien.

TIJDSDUUR

Gemiddeld zijn we met deze sessies een uur bezig, soms iets langer soms iets korter. Ik coach niet op tijd maar op maat. De tijd die nodig is mag er zijn.​ 

KOSTEN

Afhankelijk van het aantal sessies wordt een prijs op maat gemaakt. Neem hiervoor vrijblijvend contact met mij op. 

ACCOMMODATIE

Alle oefeningen en activiteiten vinden in een overdekte ruimte of buiten plaats. We werken naast de paarden, op gelijke hoogte. Er wordt dus niet op de paarden gereden en ervaring met paarden is niet nodig. 

YvonneRoosenEmotie-Paardencoach.png
Roosenheuvel-Sjors
Het lijkt me ècht iets voor mij, maar ik ben bang van paarden... wat nu?

Dat is helemaal niet erg. Niets moet als je dat niet wilt. Maar het zal niet de eerste keer zijn dat angst voor paarden tijdens de sessie(s) verdwijnt en het je grootste vriend wordt!
Roosenheuvel-Wink-Ids-Br
Frida van Gool

LEREN LOSLATEN...
"Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb! Ik kende deze vorm van coaching niet, maar het is zo effectief. Dat zei Yvonne ook van te voren, maar eerst zien, dan geloven. En sceptisch was ik zeker. De sessie met Idske was zo mooi. Zodra ik dacht wat andere wel niet van mij vinden volgde ze niet meer en stond ze meteen stil. Door de vraagstelling van Yvonne kon ik weer meer naar mijn gevoel en uit mijn hoofd komen. En prompt volgde Idske weer. De eerste keer dacht ik dat is toeval, maar iedere keer als ik in mijn hoofd kwam stopte ze. Dankjewel Idske door jou heb ik geleerd los te laten wat anderen van mij vinden of hoe ze over mij denken.
Ik vond paarden echt dood eng, maar dat is geen belemmering. De eerste keer zijn we begonnen buiten het paddock, maar al snel voelde ik mezelf op mijn gemak en ben ik bij het paard gegaan".

PrachtigKrachtigTraining
Lara Voogt

MEZELF BETER BEGRIJPEN EN MEER ZELFVERTROUWEN...
"Wat heeft het mij gebracht... naast dat ik mezelf beter begrijp kan ik ook beslissingen nemen om mijn hart te volgen. Dat is echt zo fijn. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen.
De paarden, Mac en Sjorsje, maakten echt het verschil. Ik heb voorheen ook gewone coachsessies gedaan, maar de paarden voegen een dementie toe. Ze voelden exact aan wanneer ik niet meer bij mijn gevoel was. Ik heb de eigenschap dat ik niet altijd geloof wat de ander zegt. Bij een paard was dat niet aan de orde, die reageerde heel puur door de rug toe te keren en te blijven staan. Zo mooi om op die manier te leren ontspannen". 

indiv-binnen1_edited.jpg
Marjo de Bruin

LEREN NEE ZEGGEN...
"Ik ben enorm geholpen door Yvonne en vooral niet te vergeten Noortje, de lieve rustige fjord. Gedurende een traject van 4 lessen werd het voor mij steeds meer duidelijk dat ik eerder 'Nee' moet zeggen. Dat is altijd al een issue in mijn leven, daardoor ben ik ook mezelf helemaal voorbij gelopen. Door de reacties van het paard, is mij dat zo duidelijk geworden. Ik wist het natuurlijk wel, maar het paard liet mij meteen merken wanneer ik niet duidelijk genoeg was, echt zo bijzonder. Echt top! Heel grappig ook... ik loop tegenwoordig ook veel zelfverzekerder".

WAT IS EIGENLIJK VOOR

BELANGRIJK...

Voor jou ware zelf dan hè, waar je hart voor klopt, niet wat je denkt belangrijk te vinden. Daar zit namelijk vaak het innerlijk lijden verscholen!

Deze misvatting gaan we ontdekken met hulp van de paarden.

JE GAAT HET ERVAREN OP DE PRACHTIGE BUITEN EN/OF BINNEN LOKATIE VAN MANEGE, COACH- EN CURSUSCENTRUM ROOSENHEUVEL
Roosenheuvel-Yvonne-Roy
Buitenbak

Jou