top of page

  IN VERBINDING MET JE PAARD RIJDEN...

PAARDRIJDEN

Bewuste 

BEN JIJ EEN 

RUITER

Ben je even begaan met paarden als wij? Zoek je antwoorden op alle vragen over paardrijden, inclusief aandacht voor het paard zelf? ... dan is ROOSENHEUVEL iets voor jou :-).

Let op! ... we hanteren een max. gewicht van 85 kilo! 

Roosenheuvel is geen standaard manege. Je kunt als ruiter zonder eigen paard lessen volgen op onze brave lespaarden en pony's en een bewuste ruiter worden.

 
KINDEREN:

Vanaf 7 jaar kun je deelnemen aan onze rijlessen. Beginners starten in een mini-groepje (30 minuten, om de week). Daarna volgt een beginnersgroepje van een half uur op woensdagmiddag. 

Heb je meer ervaring gekregen dan kun je in een meer gevorderde groep (45 minuten) worden ingedeeld.

 

VOLWASSENEN:

Volwassen ruiters (beginners en ervaren) starten met Combi Joker-rijles bestaande uit:

30 min. privéles op Joker en daarna 30 minuten privéles op een paard, totaal dus een uur les.

Afhankelijk van je wensen plannen we meer Combi Joker-rijlessen van een uur. Zodra je meer zelfstandig wordt, rij je met enkele andere ruiters samen. 

 

ERVAREN RUITERS

Ook ervaren ruiters beginnen met een Combi Joker-rijles om hun lichaamsbewustzijn te verbeteren. Dit is belangrijk voor het welzijn van onze paarden. Na deze les begrijp je onze paarden beter en zij jou. Het is ook leuk om met de Horse-Simulator te werken 🤩.

 

Tijdens de lessen leer je de bewegingen van het paard te volgen, je balans te vinden in stap, draf en later galop. Indien nodig loopt er iemand mee om het paard vast te houden.

 

PRIVELES IN EEN MINI GROEPJE

Ruiters rijden samen met 2 of maximaal 3 anderen in een mini-groepje. Je krijgt individuele les die is afgestemd op jouw niveau en tempo. Zodra zelfstandig rijden aan de orde is, worden alle ochtendruiters in een minigroepje geplaatst.WAT LEER JE NOG MEER

Je leert niet alleen rijden, maar ook veel over paarden in het algemeen. Een paard is namelijk geen 'fiets met haar' die gewoon moet doen wat je zegt! Je leert hoe je een paard moet borstelen, opzadelen en verzorgen, en hoe je een paard of pony moet leiden. Ook leer je hoe je naar je paard moet kijken, maar dan op een manier waarop je echt begrijpt wat je ziet! Alleen kijken is niet genoeg; je leert ook de lichaamstaal van een paard te begrijpen.

Tijdens lessen of PonySpelen zullen we af en toe een dik rijkussen (BareBackPad of voltige pad met singel) op het paard leggen, zodat je kunt ervaren hoe de bewegingen van het paard aanvoelen.

Wij zijn de instructeurs
Dit is Yvonne Roosen
en dit Mitzy Hammer
Priveles formulier
Roosenheuvel-balkjesJ1

Wij willen je graag leren kennen.

Wat is jouw vraag 😃? 

Waarom BEWUSTER PAARDRIJDEN...? 
Van nature is een paard niet gebouwd om een mens te dragen. Om een goede ruiter te worden, moeten we ons bewust worden van wat ons lichaam allemaal bewust èn onbewust doet. Door training wordt het paard sterker en komt het meer in balans. Dit trainen van zowel onszelf als het paard gebeurt via een logisch stappenplan.  

 

 

Waarom BEWUSTER OMGAAN...?
Natural Horsemanship houdt simpelweg in dat we op een duidelijke manier communiceren met een paard. Dit is eigenlijk heel logisch. Aangezien een paard nooit kan leren praten, moeten wij de 'taal' van het paard leren om een begrijpelijke 'gesprek' tussen mens en paard tot stand te brengen! Uit zo'n gesprek kan dan een prachtige samenwerking ontstaan, zowel tijdens grondwerk als tijdens het rijden.

 

Bij Roosenheuvel staat het welzijn van het paard voorop; het paard komt op de eerste plaats, niet de dressuur! Er zijn meerdere manieren om ons doel te bereiken! De vraag is... wat is de juiste aanpak en wat past bij jou (en jouw paard)?

Als onze visie je aanspreekt, staan we klaar om je te begeleiden op deze prachtige ontdekkingsreis naar Eenheid tussen Mens & Paard.

Roosenheuvel-Noor

ONZE LES METHODE... IS EEN COMBINATIE VAN  

 

Dressuur voor het paard

Centered Riding

RechtRichten

&

Mentale Groei 

 

DAT SAMEN ZORGT VOOR BEWUSTWORDING EN BALANS

BIJ RUITER & PAARD

Bewuste 

KOM...  OOK JIJ BENT EEN

RUITER

bottom of page