IN VERBINDING MET JE PAARD RIJDEN...

PAARDRIJDEN

Bewuste 

BEN JIJ EEN 

RUITER

En net zo begaan met een paard als wij? Ben jij opzoek naar het hoe/wat/waarom over het paard en het rijden waarbij ook of juist naar het paard gekeken wordt... dan is ROOSENHEUVEL iets voor jou :-).

Let op! ... we hanteren een max. gewicht van 85 kilo! Ben je zwaarder en wil je toch graag paardrijden, dan is dat stok achter de deur om bijvoorbeeld eens te verdiepen in een 5:2 vasten dieet, meer bewegen of... dat wat voor jou prettig is om te doen èn af te vallen.  

Roosenheuvel is geen standaard manege. Je kunt als ruiter zonder eigen paard lessen volgen op onze brave lespaarden en pony's. Je word een bewuste ruiter. 


BEN JE EEN BEGINNER. . . ben je 7 jaar of ouder dan kun je deelnemen aan onze lessen. Beginners starten met enkele privélessen (half uur) als voorbereiding op het rijden in een half uurs beginnersgroepje.  


Tijdens deze lessen leer je de bewegingen van het paard te volgen en je eigen balans te vinden op het paard in stap en draf en later galop. Er loop waar nodig iemand met je mee om het paard vast te houden.


WAT LEER JE NOG MEER
Je leert naast het rijden veel over paarden in het algemeen, het zijn namelijk geen 'fietsen met haar' die het maar moeten doen! Je leert borstelen, opzadelen, verzorging, het leiden van een paard/pony. Ook naar je paard kijken. Maar dan kijken op een manier waarbij je gaat zien! Alleen kijken is niet genoeg, wat zegt een paard met zijn lichaamstaal, dat ga je ook leren.
Ook zullen we af en toe een dik rijkussen (voltige pad met singel) op het paard leggen om te ervaren wat je dan voelt aan de bewegingen van het paard.

Wij zijn de instructeurs
Dit is Yvonne Roosen
en dit Mitzy Hammer
Roosenheuvel-balkjesJ1

Wij willen je graag leren kennen.

Mail ons met de leeftijd en of de ruiter al ervaring heeft 😃. 

Wij beginnen altijd met een privéles om elkaar te leren kennen. Jij kunt ervaren of onze lessen zijn wat je had verwacht. En samen kunnen we beoordelen of er een klik is. Dat vinden wij ook belangrijk 🤗 .

 

Waarom BEWUSTER PAARDRIJDEN...? 
Van nature is een paard niet gebouwd om een mens te dragen. Om een fijne ruiter worden moeten we bewust worden wat ons lichaam allemaal doet bewust èn onbewust. Door training wordt het paard sterker en meer in evenwicht gebracht. Dit trainen van ons zelf en het paard gebeurd d.m.v. een logisch stappenplan.  

 

 

Waarom BEWUSTER OMGAAN...?
Natural Horsemanship wil niets anders zeggen dan communiceren met een paard, op een voor het paard duidelijke manier. Heel logisch toch. Een paard kan nooit leren om praten, wij moeten de 'taal' van het paard leren om tot een voor mens én paard begrijpelijk 'gesprek' te komen! Uit zo'n gesprek kan dan een hele mooie samenwerking ontstaan, zowel aan de hand als met rijden.


 


Bij Roosenheuvel is de dressuur voor het paard, in plaats van het paard voor de dressuur!  Er zijn meerdere wegen naar Rome! De vraag is... wat is de juiste en wat past bij jou (en jouw paard).
Spreekt onze visie jou aan, dan helpen wij je graag met deze mooie ontdekkingsreis naar Eenheid tussen Mens & Paard.

Roosenheuvel-Noor

ONZE LES METHODE... IS EEN COMBINATIE VAN  

 

Dressuur voor het paard

Centered Riding

RechtRichten

&

Mentale Groei 

 

DAT SAMEN ZORGT VOOR BEWUSTWORDING EN BALANS

BIJ RUITER & PAARD

Bewuste 

KOM...  OOK JIJ BENT EEN

RUITER