top of page

TEAMS/FAMILIES/GROEPEN ZOEKEND NAAR EEN OPENING

TEAM/GROEPS COACHING

KOM MAAR...

DOET WONDEREN!

PaardenCoaching
PaardenCoaching
PaardenCoaching

TEAM/GROEPS COACHING

Jullie gaan binnen het team inzichten krijgen en bewust worden wat er speelt binnen de groep. Een prettige sfeer op het werk zorgt voor plezier en verbinding. Wij zijn, net als paarden, ook kuddedieren. Hoe beter de samenwerking in een team, des te beter de prestaties. 

 

Teamprocessen en individuele aspecten komen als vanzelf aan de orde door het uitvoeren van opdrachten met en in bijzijn van de paarden. Antwoorden op vragen liggen vaak dichterbij dan gedacht! De training bevat teambuilding, humor en vele leermomenten. 

 

​De coachingmethode Equine Assisted Coaching is gebaseerd op de waardevolle feedback die het paard geeft aan de cliënt of het team. Dat maakt ervaringsgericht leren mogelijk.​

 • Weet jij jouw grenzen te bewaken?

 • En herken je de grenzen van mensen om je heen? 

 • Ben jij een teamplayer en hoe is je (non-) verbale communicatie?

 • Wie neemt de leiding en is er sprake van 'verborgen leiderschap'? 

 • Weet je van jezelf èn van elkaar wat jullie kwaliteiten, maar ook jullie valkuilen zijn?  

 

Kortom, hoe werken jullie samen? Durven jullie de uitdaging aan om dit samen met de paarden te ontdekken?

Inzicht

SAMENZIJN

MET MEER

respect

VOOR ELKAAR

TEAM

  richting geven

MET PAARDEN

INNERLIJK

prachtig

krachtig

GEEFT POWER

SAMEN

 meer balans 

IN VERBINDING 

BALANS IN

   geven en

nemen 

IN CONTACT 

KIJK NIET ALLEEN!

maar zie

elkaar

IN CONTACT

ZORG VOOR

  veiligheid 

FYSIEK EN MENTAAL

VOOR ALLEMAAL

Ids-honny-paddock.jpg

WAT LEVERT HET OP

Deelnemers gaan oefeningen doen met één of enkele paarden. Hierbij komen allerlei aspecten aan de orde, zoals samenwerken, leiderschap, (ver)binding, intenties, communicatie en evenwicht in geven en nemen.

 


​Hierdoor ontstaat een echte verbinding tussen de leden en ervaart de groep de kracht en plezier van goed samenwerken. Samenzijn met het paard, contact maken, observeren en uitvoeren zorgt voor bewustwording en inzichten.​ Het paard is een soort spiegel.

 


MOGELIJKE THEMA'S DIE AANBOD KUNNEN KOMEN ZIJN

 • Inzicht in effectiviteit van het team of de groep

 • Non-verbale communicatie en feedback

 • Authenticiteit, persoonlijke waarden

 • Verbetering van onderlinge communicatie en samenwerking

 • Verbetering van persoonlijk leiderschap

 • Vertrouwen en besluitvaardigheid

 • Schakelen tussen volgen en leiden

 • Heldere teamrollen

 • Contact maken, aansluiten en afscheid nemen teamleden/groepsleden

   

LET OP! De ervaring met de paarden kan levenslang doorwerken in je dagelijkse leven! Dat is het fijne van de paarden ;-). De momenten vergeet je nooit meer en zet aan tot verandering.

HOE GAAN WE TE WERK

AANTAL PERSONEN

We hanteren een minimum vanaf 4 personen. Een maximum is er niet. Afhankelijk van de grote van de groep maken we een programma op maat met de hoeveelheid paardencoaches. Van te voren overleggen we wat de wensen zijn en welke tijdsduur daarvoor het meest geschikt is. De ervaren paardencoaches zullen de sessie begeleiden, waarbij de paarden de leidende rol spelen in het geheel. Die hebben immers de wijsheid van de kudde!

TIJDSDUUR

Dat kan een dagdeel of 2 dagdelen zijn. Soms is een terugkomdag aan te raden, dit wordt nadien besproken.

KOSTEN

Afhankelijk hoeveel deelnemers en de tijdsduur maken wij graag een offerte op maat.

VOOR IEDEREEN

Wij vinden en streven ernaar dat iedereen paardencoaching moet kunnen ervaren. Een Internationaal management team kan bij ons terecht, maar ook een vriendengroepje, vereniging of gezin. Het gaat uiteindelijk allemaal om het prettig jeZelf kunnen zijn, daar waar je in teamverband vertoeft en een (groot) gedeelte van je leven mee verbonden bent.

ACCOMMODATIE

Alle oefeningen en activiteiten vinden in een overdekte ruimte of buiten plaats. We werken naast de paarden, op gelijke hoogte. Er wordt dus niet op de paarden gereden en ervaring met paarden is niet nodig. 

PaardenCoaching
Team van Joyce

DOELEN BEREIKEN..
We hadden de opdracht om een teamcoaching te regelen. Ik had gehoord van paardencoaching en dat het niet alleen leuk is, maar ook directe inzichten geeft..

Nou dat was zeker zo, en hoe! We hebben opdrachten met het team gedaan die ons enorm wakker maakte. Onze focus is nu meer op elkaar afgestemd en onze doelen zijn met veel minder inspanning te behalen. Ook is er minder miscommunicatie. Echt een aanrader!

Dankjewel Yvonne en Marie-José. 

PaardenCoaching
Team van Johan

AFSCHEID NEMEN...
Ons teamlid dat afscheidt nam was nog niet echt vertrokken. Althans fysiek wel, maar mentaal nog niet. We hebben nooit geweten dat dat zo door werkte in onze organisatie.

Afscheid nemen is enorm belangrijk.  Na deze teamdag klopte de sfeer weer en was doelen stellen ineens een stuk makkelijker. Super fijn. Hartelijk Dank.

GESLAAGDE MIDDAG..."

een fantastische combi van inhoud, inspiratie en ontspanning bleek het recept voor een geslaagde middag met onze intermediairs. Bedankt!"

PaardenCoaching
Team van Mirte

WAT ZATEN WE VAST...
Ik was al vaker met mijn vorige werk bij paarden geweest. Hierdoor was het voor mij al bekend wat voor effect paardencoaching heeft. 

Ik ben sinds een half jaar bij dit bedrijf en we hebben een klein team van 5 personen. Ik voelde aan alle kanten dat het niet goed zat onderling. Twee collega's die al heel lang samenwerken sloten de anderen onbewust buiten. Dat hadden ze niet door. Totdat ze in de paardenkudde daarop gewezen werden. Niemand hoefde het in worden te zeggen gelukkig, de paarden gaven het zelf aan en zij zagen het gebeuren. Sindsdien hebben we volledig vertrouwen en zijn we ècht in verbinding met elkaar.

Mijn dank is groot!

Roosenheuvel-Sjors
Het lijkt me ècht iets voor ons team, maar sommige zijn een beetje bang van paarden... wat nu?

Dat is helemaal niet erg. Niets moet als je dat niet wilt. Maar het zal niet de eerste keer zijn dat angst voor paarden tijdens de sessie(s) verdwijnt en het je grootste vriend wordt!

WAT IS VOOR JOU

IN DE GROEP...?

Belangrijk

bottom of page