top of page

ZO TRAIN JE

GEDRAG

RUST, RESPECT & LEIDERSCHAP EN HEEL VEEL LIEFDE

(JONGE) PAARDEN OPVOEDEN

Wenselijk

ALS EEN PAARD EEN POSITIEVE BEKRACHTIGING KRIJGT ZAL HIJ DAT GEDRAG ALTIJD HERHALEN

Paarden hebben vaak geen weet van ‘wat wij precies willen’ en reageren vanuit hun instinct op een situatie. Door het natuurlijk gedrag van paarden beter te begrijpen en de omgang en training aan te passen aan het leervermogen van het paard kunnen gedragsproblemen snel en structureel worden opgelost.

WANNEER JE EEN HOND (PUPPY) AANSCHAFT IS HET VOLKOMEN NORMAAL OM MET JE PUPJE NAAR EEN PUPPYCURSUS TE GAAN

 

Als iemand een paard aanschaft is het normaal om alléén maar rijlessen te nemen en er van uit te gaan dat wij meteen goed kunnen communiceren met het grote dier.

 

BEST RAAR TOCH?! Met een puppy van een paar kilo ga je op puppycursus, maar met een paard van 600 kilo nemen we alleen rijles en gaan we niet standaard mee op een gedragscursus... Hier wordt vaak pas later over nagedacht, meestal pas als er al nare, soms gevaarlijke situaties zijn ontstaan, die vaak voorkomen hadden kunnen worden. Wil je een (nóg) betere relatie met je paard, of heb je een paard met ongewenst gedrag bv. een (klein of groot) gedragsprobleem? Tijdens deze  training wordt (mocht dat nodig zijn) meteen een begin gemaakt om de relatie te verbeteren en evt. ongewenst gedrag te doorbreken.

BELANGRIJK HIERBIJ IS...

om je bewust te worden van wat je onbewust vertelt door middel van je lichaamstaal! Wij mensen zijn gewend om verbaal te communiceren, ons niet bewust van wat we aan non-verbale signalen afgeven.

 

Paarden daarin tegen zullen, in eerste instantie, reageren op die non-verbale signalen, hierdoor ontstaan vaak (kleine en grotere) misverstanden. Je hebt of koopt een paard... Is de kennis en vaardigheid met betrekking tot de omgang en opvoeding van zo'n paard er dan ook voldoende? Hoe hoort een paard normaal te reageren en waarom reageert het paard ‘zoals hij reageert’? 

WENSELIJK GEDRAG TRAINEN

Deze cursus bevat theorie én praktijk waarbij ook d.m.v. filmmateriaal veel duidelijk wordt. Je ontdekt hoe paarden leren, onthouden en hoe je een begin maakt om niet wenselijk gedrag om te trainen naar wenselijk gedrag.

 

Ja hè... daar krijg je echt een glimlach van op je gezicht. Want zeg nou eerlijk... ook jij wil niet dat je (jonge) paard jou over het erf sleurt 🙉. . Vele paardendingen komen aanbod tijdens deze training en uiteraard de vragen van de deelnemers.

 • Hoe leer ik braaf aan een touwtje te lopen?

 • Mijn (jonge) paard trekt tijdens het leiden..., wat nu!

 • Ik wil onze band niet schaden, maar wel duidelijk grenzen aangeven..., hoe doe ik dat?

 • Hoe leer ik een voetje geven? De mijne doet dat niet!

 • Mijn paard haat water, hoe nu verder?

 • Mijn paard is erg onrustig met zadelen, hoe los ik dat op?

 • .....

Stresservaringen waarbij een paard geen eigen keuze heeft om te vluchten zijn ervaringen die een paard, vanaf dat moment, met onveiligheid kan associëren. Een paard leert snel van negatieve ervaringen, hoe ongewild en onbedoeld die ervaringen ook kunnen zijn ontstaan.

 

Zo'n paard verliest daardoor regelmatig ook zijn vertrouwen in vergelijkbare situaties. Een training gebaseerd op de Methode                 ® richt zich op het herstellen van het vertrouwen vanuit positieve associaties, zodat het paard zich weer veilig en vertrouwd kan gaan voelen in die specifieke situatie.

2MoonsOpleiding&Training

BEST

RAAR

TOCH?!

... Met een puppy van een paar kilo ga je op puppycursus,

 

maar met een paard van 600 kilo nemen we alleen rijles!

JONGEN PAARDEN
OPVOEDEN
Datum: z.s.m. bekend
Tijd: 10.00u tot 16.00u
1-daagse: € 65,-
Voor deze cursusdag wordt een jong paard van Roosenheuvel als voorbeeld gebruikt. Wil je graag je eigen paard meebrengen, neem contact op svp.
 
Bijna alle gedragstrainingen bevatten een theorie- èn praktijkgedeelte. Aan de hand van een boeiende presentatie wordt er al veel duidelijk. Dat is handig, zodat we direct in de praktijk aan het werk gaan met communicatie tussen mens én paard. 
 
CURUSSEN ALL-IN
Dagtrainingen zijn altijd inclusief btw, lunch,  koffie/thee/water, heerlijke versnaperingen bij ontvangst en tussendoor.
LUNCH
De bekende overheerlijke lunch met voor ieder wat wils staat klaar. De tafel wordt uitgebreid gedekt en je kunt kiezen waar jij trek in hebt. Iedere dag is er een extra'tje bij de lunch, een (vaak warme) lekkernij die jouw innerlijke wensen vervuld. Dat maakt het plaatje kompleet op de Roosenheuvel. Even lekker ontspannen en genieten van de lunch, je bent immers in opperste concentratie tijdens de trainingen.

VOOR WIE:

 • Voor iedereen die met paarden omgaat, van beginner tot vergevorderde, met of zonder (eigen) paard.

 • Voor iedereen die wil werken aan een (nóg) betere relatie met zijn of haar paard.

 • Als je wilt werken aan een duidelijke manier van communiceren en leiding geven.

 • Als je een (groot of klein) probleem met je paard wilt leren oplossen.

ONZE TAAK IS OM HET VOOR HET PAARD ...

LEUK TE MAKEN!

Paarden zijn lastig te trainen als ze angstig, onzeker, dominant of boos zijn en kunnen dan oncontroleerbaar en gevaarlijk worden. Voor elk gedragsprobleem is een oplossing! Een gedragstraining van een professional op basis van de Methode        ® zal leiden tot dé oplossing.

2MoonsOpleiding&Training
Alle Gedrag trainingen zijn onder leiding van
2 Moons trainer

2Moons Topinstructeur

Lichaamstaal
Roosenheuvel-Sjors-wei_edited_edited.png

ALLE GEDRAGSTRAININGEN 

KarakterType
KARAKTER TYPE
Lastig karakter...of !

IEDER KARAKTER TYPE VRAAGT

EEN ANDERE BENADERING! 

DOE JE                      ?

Mee

2MoonsOpleiding&Training
bottom of page