top of page

... DOE JIJ OOK MEE?

PROEVENDAGEN

PROEFJES  OP   JOUW 

Lieveling

Tijdens een proeven wedstrijd rijd je een dressuurproef. Je rijdt alleen in de bak en iemand leest duidelijk voor waar je naar toe moet sturen, wanneer je moet stappen/draven en (vanaf proef D4) galopperen. De figuren welke je tijdens je wekelijkse les rijdt, worden nu beoordeeld door een jury. 
Super leuk dat jouw vorderingen in je ruiterpaspoort komend te staan :-).

WANNEER KUN JE MEE DOEN AAN DE PROEVEN?

Rij je LANGER dan een HALF JAAR in een 3 kwartier les dan kun je inschrijven. 

Rij je een kortere tijd dan moet je nog even verder oefenen, voordat je aan de proevendagen kunt deelnemen. Het is natuurlijk erg leuk om te komen kijken hoe het in z'n werk gaat tijdens de proevendag. 

HOE INSCHRIJVEN...

Op het bord in de poetsplaats hangt een paar weken de inschrijflijst. Je noteert je naam en 2 voorkeur pony's/paarden. We doen ons best om iedereen op zijn/haar voorkeurspaard in te delen. De startlijst is ca. 1,5 week van te voren klaar en staat online. Tevens komt de lijst op de poetsplaats te hangen.

 

Je ontvangt een betaallink à € 15,-. Het M&RB-ruiterpaspoort hebben wij voor je klaar liggen. Heb je deelgenomen aan een wedstrijd, dan zal Roosenheuvel je paspoort bewaren. 


 

DE DRESSUURPROEVEN...

Hier vind je de dressuurproeven en hoe je de lijnen moet rijden. Een super leuke manier om te oefenen. Dit is de link: manegeruiterbond.nl/dressuur-proeven/

 

THEORIE EXAMEN/DIPLOMA RIJDEN!
Heb je jouw proef met voldoende punten gereden dan krijg je een promotiepunt. Bij 2 of 3 promotiepunten (afhankelijk welk nivo) en een voldoende voor je theorie-examen mag je naar een volgende proef. 

 

Bij je laatste D2, D4, D6, D8 en D10 proef maak je dus een theorie examen. Dit doe je in de kantine voor dat je jouw rijproef rijdt. Meld je minimaal 1 uur voor je starttijd bij Yvonne. 

OP DE DAG ZELF...

Zorg dat je je starttijd weet, deze kan aangepast zijn: check de avond van tevoren op de site de STARTLIJST !

 


Meld je minstens 45 min. voor je starttijd bij de ringmeester in de paddock.
Als je weet  wanneer jij aan de beurt bent, (startlijst op stal en op de site) ga je kijken hoe het met je paard of pony is, of je nog moet poetsen en zadelen. 
Je wordt geroepen door de ringmeester om op te stijgen voor het inrijden. In de paddock kun je dus van te voren even 'los rijden' om je voor te bereiden op het proefje. Hier is begeleiding aanwezig. 
De uitslag en puntenlijsten worden uitgereikt nadat de laatste uit je groepje heeft gereden (let op tijden). 

WAT MOET JE AAN BIJ HET D-PROEVEN RIJDEN?
 • Een cap, ook verplicht bij het losrijden (CE-EN 1384 gekeurd). 
   

 • Rijjasje + plastron/stropdas + witte blouse + witte handschoenen + witte rijbroek (= compleet wedstrijdtenue)
  of  
  -   effen sweater met (manege) bodywarmer  + effen rijbroek.
  of
  -   witte bloes met lange mouwen met (manege) bodywarmer + effen rijbroek.

   

 • Bij het officiële wedstrijdtenue zijn witte handschoenen verplicht, bij een andere tenue zijn handschoenen niet verplicht, maar draagt men ze wel dan moeten het witte handschoenen zijn. 
   

 • Rijlaarzen, rubber of leer of Jodphurschoenen in combinatie met minichaps (zonder franjes of blingbling). 

 


TIP: over een witte rijbroek draag je een jogging of spijkerbroek als je nog op stal bent, zo blijf je mooi en hou je je broek echt wit ! Voor je op het paard stapt, trek je 'm natuurlijk uit.

Oja, en sta jezelf toe dat je een paar foutjes in je proef mag maken. Dan rij je veel meer ontspannen je proefje en ontspanning zorgt ervoor dat je paard jou beter begrijpt :-). 

DSC_0311.JPG
Logo RH 2020 wit:grijs1.png
Proevendag
Proevendag
Proevendag
bottom of page